Cafe&Factroy Web Shop

Close

RE:START (snaga broja 1)

Espresso blend: Brasil Fazenda Rainha, pulped natural Arabica 35%; Guatemala Antigua Los Volcanes 20%, fully washed Arabica , El Salvador Santa Teresa 20%, fully washed Arabica; India Parchment 20%, fully washed Robusta ; Ethiopia Sidamo 5%, fully washed Arabica

Zrna kafe: Bourbon, Cattura, Typica

Način prženja: Medium ( srednje tamno prženje), sve se kafe prže posebno i potom mešaju u blend

Profil ukusa: Ovaj espresso blend ima punoću ukusa, prirodnu slatkoću tamne čokolade, sa delikatnom i osvežavajućom voćnom aromom na početku. Počinje blagom voćnom notom i aromom pečenih badema, a razvija bogatu slatkoću koja kombinuje ukuse kao što su kakao i šumsko voće sa dugim završnim ukusom karamel bombona i tamne čokolade. U mleku je naglašena kakao nota, koja se pretvara u mlečnu čokoladu sa blagim voćnim aromama. Kao što je poznato, kafa je sezonski proizvod, te stoga ukusi kafe sa istih plantaža variraju tokom različitih sezona. Profil ukusa ove mešavine je kreiran tako da bude kremast, zaokružen, sladak i čokoladan bez obzira na promene koje se mogu desiti tokom različitih sezona. Ovaj blend se može koristititi za „moka“ pripremu i pripremu tradicionalne kafe u zavisnosti od krupnoće mlevene kafe, a mi ga preporučujemo za espresso pripremu.

Recept za pripremu espresso kafe: 8.5g – 9g kafe; temperatura vode: 92.5C – 93.5C; Vreme ekstrakcije: 25“-30“; Zapremina: 25-30ml Ukoliko je potrebno previše vremena da dobijete željenu zapreminu, verovatno je kafa samlevena previše sitno ili ste stavili previše kafe ili je pakovanje kafe u filteru bilo previše jako. Ukoliko, espresso izlazi prebrzo, kafa je samlevena krupno, dozirali ste manje kafe, slabo ste pakovali kafu u filter ili kafa koju koristite više nije sveža, pa rezultat ne može biti zadovoljavajući. Različite mašine ekstrahuju kafu na različit način, te ovaj recept treba razumeti kao polaznu tačku , a razvijati ga i podešavati u odnosu na rezultat pripreme i prema sopstvenom ukusu.


последние новости искусства и мира живописи
Loading...
Loading...