Cafe&Factroy Web Shop

Close

RE:DO (ravnoteža broja 4)

Espresso blend: Brasil, Fazenda Rainha, pulped natural Arabica 35; Guatemala Antigua, Santa Ana, fully washed 30%; Ethiopia Sidamo, fully washed Arabica 20%, India Malabar, Robusta monsooned 15%

Zrna kafe: Bourbon, Cattura, Catimor, Cherry

Način prženja: Medium (srednje tamno prženje), kafe se prže posebno, pa kasnije mešaju u blend

Profil ukusa: Ova mešavina je prefinjena, elegantna… Počinje intezivnom aromom i ukusom šumskog voća, maline i kupine , delikatne kiselosti, a razvija kremastu teksturu, punoću ukusa, bogatu slatkoću biskvita na kraju…Može se koristititi za „moka“ pripremu i pripremu tradicionalne kafe u zavisnosti od krupnoće mlevene kafe, a mi ga preporučujemo za espresso pripremu.

Recept za „moka“ pripremu: Napuniti donji deo „moka“ posude svežom vodom, napuniti filter krupnije mlevenom kafom, kao za espresso, ne pakovati, ne pritiskati kafu u filteru jer se ona pod pritiskom temperature i vlažnosti sama pakuje u filteru. Ubacite filter u posudu, pričvrstite gornji deo „moka“ posude i stavite je na šporet. Ekstrakcija traje oko 5 minuta na srednjoj vatri. Ekstrakcija je završena kad je sva kafa prošla kroz filter u gornji deo „moka“ posude. To možete proceniti po zvuku koji se promeni. Na ovaj način dobijamo koncentrovanu kafu koja je gusta, intezivna i podseća na napitak koji je negde između espresso kafe i tradicionalne turske kafe.


последние новости искусства и мира живописи
Loading...
Loading...