Cafe&Factroy Web Shop

Close

RE:CREATE (tajna broja 7)

Kolumbija, Popayan, fully washed Arabica

Region: Cauca / Popayan

Način prženja: Medium – srednje tamno prženje

Vrsta zrna: Supremo, Cattura, Typica

Oblast Popayan je bogata padavinama, prekrivena oblacima koji se formiraju sa pacifičke obale i kao takva je idelana za uzgajanje kafe. Hladna, planinska klima produžava vreme vegetacije samog ploda kafe, a to produbljuje i rezultira ukusom bobičastog voća koji dominira u samom zrnu kafe.

Profil ukusa: Spektar cvetnih i voćnih aroma, dominantna slatkoća i kiselkastost zelene jabuke, šumskog voća, kompleksna kafa, fantastična u kombinaciji s mlekom. Kao srednje tamno pržena kafa, ona se dobro prilagođava svim načinima pripreme. Filter metode će najviše iskazati voćno kisele tonove, “french press” će naglasiti njenu punoću ukusa, a espresso priprema će još više podstaći sve njene karakteristike.

Recept za "French press": 55-60g kafe, krupnije mlevene; 750ml vode, 91C-96C. Staviti vodu da provri, sipati kafu u posudu za french press, sačekati da se temperatura vode spusti na oko 91-98C pa sipati prvo 200ml vode, sačekati 30 sekundi ekstrakcije pa zatim doliti ostatak vode. Sačekati 3-4 minuta ekstrakcije, u zavisnosti od toga koliko intezivan ukus želimo da dobijemo. Promešati kafu zajedno sa penom, pokupiti ostatak pene sa vrha, staviti rešetkasti poklopac i polako ga spuštati prema dnu posude. Sipati u zagrejane šolje.


последние новости искусства и мира живописи
Loading...
Loading...