Cafe&Factroy Web Shop

Close

RE:CHARGE (intezivnost broja 9)

India Kaapi Royale, Robusta

Zemlja porekla: India

Način prženja: Medium – srednje tamno prženje

Vrsta zrna: Parchment AB

Indija uzgaja sve svoje kafe u senci, a na plantažama se može naći oko 50 različitih tipova drveća koje služi za pravljenje senke biljkama kafe. Ova stabla još štite od erozije zemljišta, ona obogaćuju zemlju nutritivnim sastojcima iz dubljih slojeva zemlje, štite biljku kafe od sezonskih promena temperature. Zrna su tvrda, okrugla sa naglašenim krajevima. Kafe koje se uzgajaju u Indiji su tipično vrlo blage kiselosti, veoma intezivne punoće ukusa i stimulativne aromatičnosti.

Profil ukusa: India Kaapi Royale nosi u sebi jedan od najneobičnijih ukusa u svetu kafe: možete očekivati aromu duvana, badema i kikirikija. Jedva primetna kiselost i slatkoća obojena je aromatičnim tonovima i intezitetom ukusa. Preporučujemo je uglavnom kao dodatak mešavinama za espresso pripremu ili za pripremu tradicionalne, domaće kafe.

Recept za pripremu tradicionalne kafe: 18g-20g kafe fino mlevene, 100-150ml vode; temperatura: 100C; vreme: 3-4 minuta U džezvu sipati vodu i sačekati da provri, potom je skloniti na stranu, sipati kafu, promešati i ponovo vratiti na vatru dok se cela površina ne zatvori obilnom penom. Zatim skloniti džezvu sa vatre, ponovo promešati, sačekati da se kafa smiri , pa sipati u zagrejane šoljice i uživati.


последние новости искусства и мира живописи
Loading...
Loading...