Close

RARE Selection: GEISHA

RARE Selection, kafe koje se retko mogu naći u nabavci, jer je proizvodnja relativno mala, posebne su po specifičnim senzoričkim karakteristikama, nekad po eksperimentalnim načinima obrade, fermentacije, nekad po varijetetima, koji su nespecifični za određenu proizvođačku zemlju, pa tako i naše

  • Brazil, Ama Estate Farm
  • Geisha
  • Sudan Rume

 

Ama Estate Farm

Proizvođač: Luiz Paulo Dias Pereira Filho

Grad: Carmo de Minas

Površina: 100 hectares

Nadmorska visina: 1100 – 1300 meters

Varieteti: Geisha, Sudan Rume

Proces obrade: Natural Fermented

Inspiracija: Oko dve hiljade godina, žene stanovnice japanskih primorskih sela uranjale su u gotovo zaleđene vode Tihog okeana u potrazi za kamenicama i školjkamaa koje proizvode bisere. Bile su veoma mlade, neke od njih još uvek devojčice i razvile su neverovatnu sposobnost da provedu minute u vodi, bez disanja. Te žene bi se vratile na površinu na samo nekoliko sekundi i ponovile ovaj zaron na dah do 60 puta u jednoj sesiji ronjenja. Inspirisani potragom za ovim ženama, AMA ESTATE farma uzgaja i donosi nam najređa i najdragocenija zrna kafe, jedinstveni rezultat posvećenih i ponosnih ruku.

 

Geisha

Poslednjih 10 godina geisha je bila najveća zvezda međunarodnih takmičenja. Ona je miljenik barista i svih ljubitelja kafe i delikatesa bez premca.

 

Sudan Rume

Kao i Geisha, Rume Sudan je kafa koja je prilično kompleksna po ukusu i teška za uzgoj, jer prirodno ima manju otpornost na bolesti kafe. Međutim, njihove biljke donose mnogo senzoričkog bogatstva i proizvode veoma kvalitetne napitke.


последние новости искусства и мира живописи
Loading...
Loading...