Cafe&Factroy Web Shop

Close

RARE Selection: MARSELLESA Mexico “Ojo de agua”

RARE Selection, kafe koje se retko mogu naći u nabavci, jer je proizvodnja relativno mala, posebne su po specifičnim senzoričkim karakteristikama, nekad po eksperimentalnim načinima obrade, fermentacije, nekad po varijetetima, koji su nespecifični za određenu proizvođačku zemlju, pa tako i naše

 

MARSELLESA

Mexico “Ojo de agua”

Naziv farme "Ojo de agua" u bukvalnom prevodu “vodeno oko” a zapravo, izvor ili vododerina potiče od činjenice da se u sredini zemlje nalazi izvor vode. Ima površinu od jednog i po hektara zasađenu 100% sertifikovanim varijetetom Marseljeza. Nalazi se u okviru zajednice Pahuatitan, opština Huitzilan de Serdan, u državi Puebla, na nadmorskoj visini od 1.100 metara. Farma ima raznovrsne useve kao što su: pomorandže, mandarine, banane, guave i autohtono drveće. Ova mala plantaža kafe proizvodi kafu godinama, međutim svake godine se obnavljaju novi zasadi, a sorta Marseljeza je posađena pre šest godina, a četvrta je godina kako donosi prinos, Berba kafe počinje u decembru i završava se u aprilu, ali samo u januaru, februaru i martu su plodovi ono što smatramo specijalitetnom kafom, jer je tada polovina berbe. Farma ima sertifikate, Fair trade i dobru praksu koja neguje poštenu trgovinu i odgovoran odnos prema okolini.

Vlasnica farme je žena, ponosna što je osvojila 26. mesto na Cup of Excellence Meksika, a nakon prvog učešća ove godine, na kojem je stekla veliko iskustvo, ona želi da inspiriše druge žene da nastave da se usavršavaju u aktivnostima vezanim za poljoprivredu .

Farma: Ojo de Agua.

Proizvođač: Sandra Elizabeth Romero Andablo.

Region: Huitzilan de Serdán, Puebla, Mexico.

Nadmorska visina: 1.130 masl.

Varijetet: Marsellesa.

Proces obrade: prana kafa.

Godina berbe: 2022, CoE: 26-to mesto.

Senzoričke karakteristike: kompleksna, čista, izbalansirana

Aroma / Flavor: Karamela, pomorandža, belo grožđe, jabuka, crna trešnja, smeđi šećer, puter, čokolada, cimet, citrusi, kakao, zlatno suvo grožđe, hibiskus, med, limunska trava, javorov sirup, dinja, mlečna čokolada, melasa, kruška, šljiva, pečeni lešnik , jagoda.


последние новости искусства и мира живописи
Loading...
Loading...