Cafe&Factroy Web Shop

Close

RARE Selection: SUDAN RUME Brazil Ama Estate Farm

RARE Selection, kafe koje se retko mogu naći u nabavci, jer je proizvodnja relativno mala, posebne su po specifičnim senzoričkim karakteristikama, nekad po eksperimentalnim načinima obrade, fermentacije, nekad po varijetetima, koji su nespecifični za određenu proizvođačku zemlju, pa tako i naše

 

Sudan Rume

Sudan Rume varijetet, još ređi varijetet od Geisha, koji potiče sa granice Sudana i Etiopije, a ima retke profile ukusa, izuzetno slatka, puna aroma šumskog voća i floralnih nota. Veoma je mali prinos, pa je to čini izuzetno retkom kafom. Suština je da su ove kafe, proizvod pionirskih projekata u kojima farmeri gaje i obrađuju i procesuiraju (na različite, eksperimentalne načine) stare, autohtone, egzotične sorte, i dobijaju izuzetno zanimljive rezultate u ukusima i kvalitetu zrna pa često budu i visoko ocenjene na Cup of Excellence aukcijama.

 

 

Ama Estate Farm

Proizvođač: Luiz Paulo Dias Pereira Filho

Grad: Carmo de Minas

Površina: 100 hectares

Nadmorska visina: 1100 – 1300 meters

Varieteti: Geisha, Sudan Rume

Proces obrade: Natural Fermented

Inspiracija: Oko dve hiljade godina, žene stanovnice japanskih primorskih sela uranjale su u gotovo zaleđene vode Tihog okeana u potrazi za kamenicama i školjkamaa koje proizvode bisere. Bile su veoma mlade, neke od njih još uvek devojčice i razvile su neverovatnu sposobnost da provedu minute u vodi, bez disanja. Te žene bi se vratile na površinu na samo nekoliko sekundi i ponovile ovaj zaron na dah do 60 puta u jednoj sesiji ronjenja. Inspirisani potragom za ovim ženama, AMA ESTATE farma uzgaja i donosi nam najređa i najdragocenija zrna kafe, jedinstveni rezultat posvećenih i ponosnih ruku.


последние новости искусства и мира живописи
Loading...
Loading...